Siirry sivun sisältöosaan
Viitasaaren vaakuna


 
Tekstin koko Tekstin koko: suurenna Tekstin koko: pienennä
 

Päävalikko

Palvelut asukkailleYrittäjäMatkailijaAsumaanHallintoYleistäTapahtumatKysymys - vastauspalstaYhteystiedot

Sivupolku

Toiminnot

Kerro kaverille Tulosta sivu

  

Viitasaaren keskeinen sijainti, kehittyvät palvelut ja rikas luonto tarjoavat erinomaisen paikan asumiseen ja elämiseen. Viitasaari alueensa keskuksena tarjoaa pikkukaupungin edut, kuten turvallisen ympäristön, asumisen edullisuuden ja myös hyvät palvelut. Vapaa-ajan viettomahdollisuuksia Viitasaarelta löytyy kaikille. Kulttuurin ystävät voivat nauttia monipuolisista kulttuuritapahtumista ja -harrasteista, luonto tarjoaa  mahdollisuuksia retkeilyyn, metsästykseen, kalastamiseen maailmankuulujen koskien äärellä, lasketteluun ja hiihtämiseen talvella.

Liikunta ja harrastuspaikat ovat hyvät mm. tasokas uimahalli ja kuntosali. Uimahallin viereen on 2010 valmistunut moninaiseen liikunta- ja kulttuurikäyttöön monitoimihalli, Viitasaari Areena.

Keskustassa toimii yksityinen uuden ajan Kuntokeskus Movimento, jossa voi kuntosalin ohella harrastaa myös ryhmäliikuntaa ja saada hierontaterapiaa. Viitasaaren Viihdekeskus torin laidalla tarjoaa keilahallin, pienoisgolfin ja ravintolan palveluja.

Kun haluat asua ja elää turvallisesti puhtaan luonnon keskellä, ilman ruuhkia ja kiirettä, on Viitasaari valintasi asuinpaikaksi.


Koti Viitasaarella

Lyhyt esittelyvideo asumisesta ja yrittämisestä Viitasaarella:

Haaveiletpa sitten rantatontista, omakotitalosta maaseudun rauhasta tai asumisesta pikkukaupungin taajamassa, Viitasaari mahdollistaa toiveesi edullisesti ja mukavasti. Tutustu tonttitarjontaamme tai ota yhteyttä ja kerro millaista kotia etsit. Kaupunkiimme rakennetaan mm. kerrostalosuntoja.

Tuhmalanniemessä, kaupungin keskustan tuntumassa on vielä myynnissä muutama omarantainen tontti. Sekä useita tontteja rannankäyttöoikeudella (Tuhmalanniemen sivut). Katso tarkemmin kohdasta tontit.

Savilahden alueella on yksityisillä myynnissä omakotitontteja Keiteleen kauniissa rantamaisemassa rauhallisella paikalla ja lähellä keskustaa. Osalla myytävistä tonteista on rannankäyttöoikeus.  Alueen vetovoimaa lisäävät keskustan erinomainen ja kehittyvä palveluvarustus ja Savivuoren laskettelu- ja ulkoilukeskuksen- sekä uima- ja monitoimihallin läheisyys. Tonttihinnat ovat n. 5 - 6,50  euroa/m².

Luotsintien alueelle Keiteleen rannan tuntumaan on suunniteltu hirsitaloaluetta. Kaupunki myy alueelta tontit 1, 2 ja 9 hintaan 2,19 €/m² ja T10 alueelta hintaan 5,50 €/m².

Työpaikka Viitasaarella

Viitasaari tarvitsee osaavia työntekijöitä. Avoinna olevista työpaikoista saat tietoa myös seuraavasta osoitteesta:

Työministeriön avoimet työpaikat

Katso myös etusivun Duunitorista (sivun oikea reuna) Viitasaaren ja lähialueen avoinna olevat työpaikat.


Yritys Viitasaarella

Hyvät kulkuyhteydet, tietoliikenneyhteydet, monipuoliset yritystilat ja yrittäjää tukevat palvelut luovat erinomaiset puitteet yritystoimintaan ja sen kehittämiseen Viitasaarella. Alueellinen kehitysyhtiö, Witas Oy, auttaa yrittäjää ja yrittäjäksi aikovaa näissä asioissa. Yhteyttä voit ottaa myös suoraan kaupungin kehittämisjohtaja Heikki Vihavaan, heikki.vihava@viitasaari.fi puh. 044 459 7393.

Witas
Vapaat teollisuustontit ja -tilat


Opiskelu ja koulunkäynti Viitasaarella


Viitasaarella voit käydä koulua peruskoulun jälkeen omassa lukiossa ja paikallisessa ammattioppilaitoksessa. Viitasaari tarjoaa uudet ja ajanmukaiset koulutilat uimahallin vieressä koulukampuksella. Lisäksi meillä on kaksi kyläkoulua:Huopanan ja Kymönkosken alakoulut.

Viitasaaren alueen Musiikkiopisto antaa laadukasta opetusta muskari-ikäisistä aina musiikin ammattilaisiksi aikoville.

Myös aikuiskoulutusmahdollisuudet ovat hyvät.

Koulutusmahdollisuudet


Elämä Viitasaarella

Keskeinen sijainti, kaunis luonto, turvallinen, mutta vireä pikkukaupunki ovat laadukkaan elämän keskeisiä tekijöitä. Viitasaari on hyvä paikka asua ja elää lapsiperheille, jotka haluavat antaa lapsilleen hyvän kasvuympäristön. Viitasaarella aktiivista harrastustoimintaa harjoittavat lukuisat seurat ja järjestöt, ks. tarkemmin kohdasta Palvelut asukkaille / Harrastustoiminta. Vapaa- ajan viettoon mahdollisuuksia on kaikkina vuodenaikoina. Luonto tarjoaa harrastamiseen rajattomat mahdollisuudet. Veneilijöille mahdollisuudet ovat ihanteelliset, uuden vierasvenesataman ja aina Lahden kaupunkiin saakka ulottuvien vesireittien ansiosta. Kesän kulttuuritarjonta ja tapahtumat vetävät puoleensa asukkaita ja matkailijoita ympäri Suomen. Viitasaari alueensa keskuksena tarjoaa myös monipuolisia ostos-, hyvinvointi- ja ruokailupalveluja.

Uimahalli Simmari

Savivuoren laskettelu- ja hiihtokeskus

Musiikin aika

Viitasaaren elokuvaviikko

Kirjasto

Elokuvateatteri KinoKlaffi

Viitasaaren Viihdekeskus / KeilaRysä-keilahalli

 

Vuokra-asunnot ja tontit

Vuokra-asunnot

Myynnissä olevat rakennukset ja huoneistot

Tontit

 

Kiinteistövälittäjiä

asuntoverkko.com

etuovi.com

jokakoti.fi

 

Veroprosentit

Kunnallisveroprosentti: 21,0 %
Yleinen kiinteistöveropros.: 0,90 %
Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti: 0,60 %
Yleishyödyllisen yhteisön veroprosentti: 0,00 %
Muiden asuinrakennusten veroprosentti: 1,10 %
Voimalaitosten veroprosentti: 1,60 %

 

Päivähoitomaksu

Maksu määräytyy perheen koon, tulojen ja lapsen hoitotarpeen
mukaan.

Lue lisää

 

Vesimaksu ja jätevesimaksut

Viitasaaren Vesi Oy

 

Jätehuolto

Lue lisää