Siirry sivun sisältöosaan
Viitasaaren vaakuna


 
Tekstin koko Tekstin koko: suurenna Tekstin koko: pienennä
 

Päävalikko

Palvelut asukkailleYrittäjäMatkailijaAsumaanHallintoYleistäTapahtumatKysymys - vastauspalstaYhteystiedot

Harrastustoiminta

Viitasaaren harrastustoimijoita  (aakkosjärjestyksessä).
Mikäli tämän sivun tiedot muuttuvat tai haluat lisätä järjestösi tiedot sivulle, ota yhteys sähköpostilla liisa.hypponen@viitasaari.fi.

Wiitaunionin alueen harrastustoimijoita löytyy lisäksi sivulta http://www.pihtipudas.fi/harrastustoimintaa


_____________________________________________________________________________________

Akateeminen Suur-Viitasaari-Seura

Jo kahdella vuosikymmenellä toiminut Akateeminen Suur-Viitasaari-Seura etsii jäsenikseen entisiä tai nykyisiä viitasaarelaisia. Seuran tarkoitus ei ole suoranaisesti Viitasaaren alueen laajentaminen, vaan pitää yhteyttä ja järjestää toimintaa enemmän tai vähemmän akateemisesti kouluttautuneiden viitasaarelaishenkisten jäsenten välillä. Jonkinlainen kolmannen asteen koulutus on suositeltavaa, mutta sääntöjen mukaisesti myös muilla perusteilla on mahdollista päästä mukaan. Toimintaa kehittyy jäsenten toiveiden mukaan, ainakin kesällä on tarkoitus järjestää jonkinnäköisiä tapaamisia ja yhteistä 
tekemistä. Myös syksyllä perinteisesti järjestetty Wilan-pelitapahtuma siirtyy ASVS:n vastuulle. Oheisella lomakkeella voit hakea seuran jäsenyyttä ollaksesi ensimmäisten jäsenten joukossa.

Hakemuslomake: http://tinyurl.com/yap5m6w
Facebook-ryhmä: http://www.facebook.com/group.php?gid=235562750247

Tiedottaja Markus Kauppinen, email markus.kauppinen@tkk.fi


Erävaris

Erävariksen harrasteita on: Köysiaktiviteetit: Laskeutuminen, jääkiipeily, korikiipeily. Talvella pidetään viikoittaista harrastetoimintaa mikäli saadaan porukka kasaan.

Melonta: Kesällä ja talvella
Kalastus: Vapakalastus, nuotanveto
Metsästys: Mukaan metsälle
Lauttasauna: Käytettävissä saunaharrastajille

Harrastetoimintaa järjestetään mikäli saadaan sopiva määrä harrastajia, esim. köysiaktiiveihin 6+.

Palvelut saatavilla myös tilauksesta yritys ja yksityisryhmille.

http://www.eravaris.com/

Heinäjoen Luonto ry.

Seuramme on perustettu vuonna 2007 puolustamaan alkuperäisluontoa ja esittelemään eritavoin luontoasiaa kansalaisille rakentamalla pitkospuita ym. mahdollisuuksia liikkua Heinäjoen maastossa niin, että jokainen voi tutustua ja halutessaan myös osallistua Heinäjoen puolesta toimimiseen sekä luontotapahtumiin. Pitkospuureitillä on laavu, 2 lintutornia, ekovessa, laituri ongintaa varten sekä mahdollisuus venevuokraukseen.

Tiedustelut Martti Koljonen puh. 0400 451 224
Hevosystäväinseura ja Siipolan talli

Viitasaaren hevosystäväinseura on kaikkien hevosharrastajien yhteinen seura. Seura järjestää tapahtumia, kursseja ja koulutuksia sekä toimii yhteistyössä lähialueen hevosystäväinseurojen sekä Keski-Suomen hevosjalostusliiton kanssa. Seuran tapahtumista ja toiminnasta löydät tietoa Siipolan tallin sivuilta.

www.siipolantalli.net

KeilaRysä - Viitasaaren Viihdekeskus

Viitasaaren uusi keilahalli KeilaRysä  aloitti toimintansa syksyllä 2010. Keilahallin yhteydessä toimii myös ruokailupalveluja tarjoava ravintola.

Lisätietoa yrityksen palveluista löytyy yrityksen kotisivuilta
http://www.keilarysa.fi/

 

Keiteleen melojat ry

Keiteleen Melojat ry on keskusjärjestöihin kuulumaton melontaseura, jonka tarkoituksena on edistää melontaharrastusta Keitelejärven vesireiteillä. Seuran kotipaikka on Viitasaarella, mutta jäsenistöä on myös lähikunnista. Seuralla on erilaisia kanootteja jäsenten käyttöön ja järjestämme vuosittain kesällä alkeiskursseja melonnan aakkosten ja turvallisuuden merkeissä. Tukikohtana (varustevarasto ja melontareissujen "satama") on ns. Osmolan vaja, joka sijaitsee 4-tien varrella lähellä ABC-asemaa. Kotisivumme löytyvät osoitteesta www.keitelejarvi.fi ja sieltä linkki Toiminta- Keiteleen Melojat ry. Täältä löydät tietoja mm. silloisesta hallituksesta yhteystietoineen, jäsenyydestä, tapahtumista, kalustosta sekä kuvia toiminnasta.

http://www.keitelejarvi.fi/default.asp?V_DOC_ID=2242


Koirakerho Viitakoirat ry

Vapaamuotoista koiraharrastustoimintaa kaikille ikäryhmille.
Lisätietoa toiminnasta http://viitakoira.vuodatus.net/


Kymön Nesteessä Soutajat

Kirkkovenesoutua kuntoilu- ja kilpailumielessä. Soutamista harrastetaan myös sekaporukalla. Toimintaan ei ole pääsyvaatimuksia, vaan kaikki ovat tervetulleita! Kesäaikana soudetaan kerran viikossa. Talvisin järjestetään lumikenkäretkiä.

Yhteystiedot: Kauko Ikäheimonen puh. 040 582 4167
email. ukkokammi@pp.sonera.net

Mielenterveysyhdistys Muikku ry

Muikku ry on valtakunnallisen Mielenterveyden keskusliiton (MTKL) jäsenyhdistys. Liitto on perustettu vuonna 1971. Liittoon kuuluvia yhdistyksiä on n. 190 ja niissä on jäseniä n. 22000. Muikku ry on perustettu v. 2000 ja jäseniä on n. 60. Liitto ja yhdistykset ovat mielenterveyskuntoutujien  tukiverkosto, jonka piiriin kaikki ovat tervetulleita. Muikku ry tekee vapaaehtoista mielenterveystyötä mielenterveyspotilaiden ja kuntoutujien omassa yhdistyksessä. Toiminta perustuu vertaistukeen. Yhdistyksen tavoitteena on helpottaa yksinäisyyttä, lisätä liikunnalla terveyttä, harrastaa yhdessä monenlaista (esim. kokkailua, kädentaitoja, elokuvia, ajatustenvaihtoa, retkiä ym.) Yhdistys toimii mielenterveyskuntoutuksen päivätoiminnassa (Haapaniementie 25, Viitasaari). Yhteydenotot päivätoimintaan klo 9.30-16.00 p.  044 4597 596.    

MLL – Mannerheimin lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Viitasaaren paikallisyhdistys toteuttaa liiton toiminta-ajatusta YHDESSÄ LAPSEN PARHAAKSI huomioiden erityisesti viitasaarelaisten lasten, nuorten ja lapsiperheiden tarpeet. Arvojamme ovat lapsen ja lapsuuden arvostus, yhteisvastuu, inhimillisyys, suvaitsevaisuus ja ilo. Toimintaamme ovat esimerkiksi perhekahvila sekä kirpputoritapahtumat.

www.mll.fi/viitasaari

 

Pohjoisen Keski-Suomen Luonnonvalokuvaajat ry

Yhdistyksemme järjestää aktiivista toimintaa luontovalokuvauksen merkeissä.

  * vaihtuva kuukauden kuva -näyttely Viitasaaren kaupunginkirjastossa
  * yhdistyksen vuosinäyttely lokakuussa Viitasaaren kaupunginkirjastossa
  * jäsenilta joka kuukauden ensimmäisenä torstaina
  * Vuoden Luontokuvan julkistamistilaisuus, johon kutsutaan nimekkäitä luontokuvaajia esittelemään tuotantoaan
  * rennot kevät-, kesä-ja talviretket sekä pikkujoulujuhlat joulukuussa

 www.keitelejarvi.fi/luonnonkuvaajat

 

Riistanhoitoyhdistys

Viitasaaren riistanhoitoyhdistys toimii Metsästäjäin Keskusjärjestön alaisena toimialueenaan Viitasaaren kaupungin alue. Riistanhoitoyhdistys järjestää metsästäjätutkintokoulutusta, tukee riistanhoitotyötä, järjestää metsästäjille lakisääteiset ampumakokeet sekä vastaa käytännössä yhdistyksen alueella tapahtuvasta metsästyksen suunnittelusta ja valvonnasta. Suurin työpanos riistanhoitoyhdistyksellä on hirvenmetsästyksen sekä suurpetohavainnoinnin parissa. Riistanhoitoyhdistys vastaa myös liikenteessä sattuneiden hirvi- ja suurriistavahinkojen hoitamisesta. Toimintaamme kuuluu myös uusien metsästäjien ja nuorten ohjaaminen riista- ja metsästysharrastuksen pariin sekä avoin ja oikea tiedottaminen harrastuksesta.

Meidät tavoitatte parhaiten netistä http://www.riista.fi/, josta saatte ajantasaiset tiedot koko Suomen riistanhoitoyhdistyksistä. Sivulla on tapahtumatiedot ja yhdistysten toimijoiden yhteystiedot reaaliajassa.

 

Rytmimusiikki ry

Lisätietoja: Puh. (014) 459 7358 

 

Sahis

Sahis on monipuolinen koko perheen hiihto- ja vapaa-ajankeskus, jossa on erinomaiset olosuhteet niin lasketteluun kuin lautailuun. Murtsikkahiihtoa harrastaville on Savivuoren maastossa erimittaisia ja valaistuja latuja. Pienemmille talvilomailijoille on oma Hiihtomaa pulkkamäkineen. Hiihtokeskuksessa toimii myös välinevuokraamo sekä grilli-kahvila. Savivuorella voi kokeilla myös lumikelkkailua. Vuokrattavana on uusia, laadukkaita kelkkoja. Lisäksi järjestetään kelkkasafareita tilaajan toiveiden mukaan. Muita talvisia luontoaktiviteetteja ovat esim. lumikenkäretket, jääkiipeily, köysilaskeutuminen ja talvikalastus.

http://www.sahis.fi/Suomen Punainen Risti, Viitasaaren osasto


Punainen Risti noudattaa kaikessa työssään seitsemää perusperiaatetta; inhimillisyys, puolueettomuus, tasapuolisuus, riippumattomuus, vapaaehtoisuus, yleismaailmallisuus ja ykseys.

Viitasaaren paikallisosasto toimii aktiivisesti. Voit tulla mukaan ensiapuryhmän toimintaan, vapaaehtoiseksi ystäväksi tai osallistua järjestettäviin keräyksiin, esim. nälkäpäiväkeräys.

Olet Sydämellisesti Tervetullut!

http://www.redcross.fi/aktiivit/osastot/lansi-suomi/viitasaariUimahalli Simmari

Simmari on monipuolinen uimahalli ja virkistyskeskus Viitasaaren keskustassa.

http://www.viitasaari.fi/simmari

 

Viitakoirat ry

Koirakerho Viitakoirat ry on rekisteröity v.1993 ja toimimme Viitasaarella Keski-Suomessa. Henkilöjäseniä meillä on tällä hetkellä reilu viisikymmentä. Seuramme kaikenkarvaisten ja -näköisten koirien määrää voi vain arvailla. Yhdistys on Suomen Kennelliiton jäsen. Yhdistys tarjoaa mielekästä tekemistä Viitasaaren seudun koirille omistajineen. Järjestämme eritasoisia tottelevaisuus-, agility-, näyttely- ja palveluskoiraharjoituksia. Toimintaamme kuuluvat mm. match show't,  tottelevaisuuskokeet, leiripäivät ja yhteislenkit.

Tervetuloa mukaan koiramaiseen toimintaan!

http://viitakoira.vuodatus.net/

 

Viitasaaren 4H-yhdistys

4H on itse tekemisen iloa! 4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

4H kehittää ihmistä kokonaisuutena. Tätä kuvaavat neljän H:n perustana olevat sanat Head, Hands, Heart ja Health, suomeksi harkinta, harjaannus, hyvyys ja hyvinvointi. 4H-toimija pystyy luomaan arjen hyvinvointia itselleen ja muille.

4H-järjestö on Suomen suurin nuorisojärjestö. 4H:hon kuuluu 84 000 jäsentä, joista 6 - 28-vuotiaita nuorisojäseniä on 72 000. 4H-yhdistyksiä on 285 ympäri Suomea. Paikallisyhdistysten toimintaa tukee 14 4H-piiriä. Ruotsinkielistä 4H-toimintaa tarjoaa Finlands svenska 4H, jolla on 5 000 jäsentä.

Viitasaaren 4H-yhdistyksen toiminnasta lisätietoja saa nettisivuilta osoitteesta

Http://www.viitasaari.4h.fi

 

Viitasaaren alueen musiikkiopisto

Viitasaaren alueen musiikkiopisto antaa soiton- ja laulunopetusta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Pääsykokeet musiikkiopistoon järjestetään huhtikuussa, musiikkileikkikouluun ilmoittautumiset pääsääntöisesti ennen lukukausien alkua. Tervetuloa opiskelemaan musiikkia!

http://www.wiitaunioni.fi/index.php?id=155Viitasaaren Helluntai- ja Vapaaseurakunnat

Viitasaaren Helluntai- ja Vapaaseurakunnan lapsi- ja nuorisotyö on pääosin yhteistä. Nuortentoimintaan kuuluvat viikoittaiset nuortenillat. Toisinaan lähdetään yhdessä myös erilaisiin tapahtumiin. Nuortenleirejä järjestetään n. 3-4 kertaa vuodessa. Lapsille ja varhaisnuorille järjestetään Mix ja Max -toimintailtoja. Kesäisin pidetään myös lastenleiri. Pyhäkoulu toimii lähes joka sunnuntai Jumalanpalveluksen yhteydessä. Tietoja tarkemmin Helluntai srk:n kotisivuilta.

www.netmission.fi/srk/viitasaari
http://www.viitasaari.svk.fi/?sid=1

 

VJK -Viitasaaren Jalkapalloklubi ry

www.viitasaarenjk.net

 

Viitasaaren Kalakaverit ry

Kalastuskilpailujen ja -tapahtumien järjestäminen, sekä kalastuksen harrastusmahdollisuuksien edistäminen.

Seuran kotisivujen osoite:

http://www.viitasaarenkalakaverit.net/

 

Viitasaaren Kennelkerho ry

Kerhomme on perustettu vuonna 1967 lähinnä Viitasaarelaisten koiraharrastajien kerhoksi. Jäseniä on nyt 160 ja määrä vaihtelee hieman vuosittain, ja jäsenet jakautuen ympäri Suomen.

Pääsääntöisesti jäsenistö on koostunut metsästyskoiraharrastajista, joka näkyy myöskin kerhon toiminnassa, syksyllä on runsaasti eri koemuotoja aina helmikuulle saakka. On jäniksen ajokokeita, ketun ajattamista, hirven haukkukokeita sekä koiranäyttelyitä eri roduille. On lähennetty myös uusille roturyhmien koirille jotka eivät ole olleet mukana aktiivisesti. Nuorten koiraharrastajien ja nuorten aikuisten joukko on tulossa taas voimakkaasti toimintaan mukaan.

Viitasaaren kennelkerhosta lisää asiatietoa ja historiikki jossa on haukuntaa myös yöjäljelle:

http://www.viitasaarenkennelkerho.fi/

Tervetuloa reippaaseen toimintaan mukaan, kennelhengessä saa höyryt ulos!

 

Viitasaaren kylät

Toimintaa ja tapahtumia Viitasaaren kylillä.

http://www.viisaankivi.fi/fi/kotisivut/viitasaaren_kylat/

 

Viitasaaren Lavatanssijat ry

ViiLaT eli Viitasaaren lavatanssijat ry on Viitasaarella syksyllä 2008 perustettu lavatanssiseura. Vuoden 2010 alusta alkaen olemme olleet Suomen seuratanssiliiton SUSEL ry:n jäsenyhdistys. Toimintaamme ja harjoituksiimme ovat kaikki tervetulleita läheltä ja kaukaa parin kanssa tai ilman! Lisätietoja harjoituksistamme löytyy nettisivuiltamme.

http://www.viilat.yhdistysavain.fi/

 

Viitasaaren Naisvoimistelijat ry.

http://www.voimistelu.in/

 

Viitasaaren Partiolaiset ry.

Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa!

http://www.partio.fi/

 

Viitasaaren Radiokerho ry.

Viitasaaren Radiokerho ry. on pohjoisen Keski-Suomen radioharrastajia yhdistävä yhdistys, jossa pääpaino on radioamatööritoiminnassa, mutta ei esim. dx-kuuntelijoitakaan hyljeksitä. Radiokerholla on oma radioamatööriasema, järjestämme erilaisia projektiluonteisia tapahtumia ja kerhoilloissamme on usein pannu ja juotoskolvi kuumana. Osallistumme myös vapaaehtoiseen pelastuspalvelutoimintaan. Aikaansaannoksiimme voit tutustua Internet-sivuillamme

http://oh6aad.netViitasaaren Reserviläiset ry

Yhdistyksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää kansalaisten maanpuolustustahtoa sekä reserviläisten ns. kenttäkelpoisuutta. Yleisimpiä toimintamuotoja ovat ammunta, maastotoiminta, liikunta ja urheilu, erilainen maanpuolustustahdon ylläpitämiseksi tehtävä työ, laaja veteraanituki ja -työ sekä veteraaniperinteen vaaliminen.


www.reservilaisliitto.fi/viitasaarenreservilaiset

 

Viitasaaren seurakunta

Lapsityö

Lapsityö työskentelee 0- 6 -vuotiaiden lasten parissa. Seurakunnan lapsityö järjestää viikoittain kokoontuvia päiväkerhoja 3-6 -vuotiaille, joka toinen viikko kokoontuvia perhekerhoja sekä erilaisia tapahtumia (esim. Kummitapahtuma), perhekirkkoja ja retkiä. Kesäkuun alussa on Nappulaleirit 3-7 -vuotiaille Lummeniemessä.

http://viitasaari.ekirkko.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010016

Varhaisnuorisotyö

Varhaisnuorisotyö työskentelee 7-13 -vuotiaiden alakouluikäisten parissa. Seurakunnan varhaisnuorisotyö järjestää 7-13 -vuotiaille kerhotoimintaa, esim. kokkikerho ja sählykerho. Vetäjinä toimivat isoskoulutuksen käyneet nuoret. Kesäkuussa on leirit 7-9 -vuotiaille ja 10-13 -vuotiaille Lummeniemessä. Lapsikuoro Tiirat kokoaa alakouluikäisiä laulajia.

http://viitasaari.ekirkko.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010642

Nuorisotyö

* Toimintapaikkoina nuorisotila Takatasku srk-talolla ja Lummeniemen leirikeskus
* Viikoittain nuortenilta ja avoimet ovet
* Rippikoulun käyneille tarjotaan kahdelle vuodelle jaksottuva, monipuolinen ja hauska isoskoulutus
* Neljä kpl. isoskoulutusleirejä vuosittain sekä nuorten syysleiri.
* Vuoden mittaan retkiä mm. Maata Näkyvissä-festareille Turkuun, Ristirock-tapahtumaan Tampereelle ja Can`t U C the Crucifix-tapahtumaan Äänekoskelle
* Vuoden 2010 marraskuusta lähtien on 16-vuotta täyttäneillä nuorilla mahdollisuus äänestää kirkollisvaaleissa. Tämä on ensimmäinen kerta kun nuorilla on todellinen  mahdollisuus vaikuttaa koko seurakuntaa ja kirkkoa koskettaviin päätöksiin.
* Tule turisemaan elämän iloisista tai surullisista asioista.

http://viitasaari.ekirkko.fi/cgi-bin/linnea.pl?document=00010029

 

Viitasaaren Suunta ry  - ViiSu

Suunnistusseura, jonka ohjelmassa kaikki suunnistuslajit. Ylläpitää paikkakunnan suunnistuskarttoja, järjestää harrastustoimintaa ja kilpailuja. Tärkeimpänä alueena on tällä hetkellä nuorten suunnistusharrastuksen elvyttäminen.

www.viitasaarensuunta.net

 

Viitasaaren Teatteri ry

Lisätietoja: Puh. (014) 459 7358 

 

Viitasaaren Urheiluautoilijat

Mikroautoilua Fenestran pihalla kesäisin/ talvella jo 5 vuoden ajan Myllärin puiston rannassa jäällä ajoa. Kiinteä rata hankkeilla kesäksi 2010. Tällä hetkellä n. 30 kuskia ja 20 autoa.

Lisätietoja: Hannu Paananen puh. 0500 918 209.

 

Viitasaaren Viesti ry

Urheiluseuratoimintaa hiihdossa, yleisurheilussa, lentopallossa, voimailussa kuntoilijoille ja veteraaniurheilijoillekin. Liikuntakerho lapsille syyskuusta huhtikuuhun, hiihtokoulu talvella ja urheilukoulu kesällä keskusurheilukentällä.

Viitasaaren Viestin jaostot: hiihtojaosto, yleisurheilujaosto, lentopallojaosto, kaukalopallojaosto, salibandyjaosto, skimbaajajaosto, voimailu- ja painijaosto sekä veteraani- ja kuntojaosto. Veteraani- ja kuntojaoston alaisuudessa toimivat saappaanheittäjät ja triathlonistit.

www.viitasaarenviesti.fi/viesti/


Viitasaari Boxing Club


Viitasaari Boxing Club Ry on vuonna 2010 perustettu kamppailu-urheilun yleisseura. Toiminta-alueena on pohjoinen Keski-Suomi ja seuran kotipaikka on Viitasaari.

Lisätietoa toiminnasta löytyy clubin kotisivuilta

http://www.viitasaariboxingclub.com/Viitasaari-Seura ry.

Nimensä mukaisesti Viitasaari-Seura – entinen Viitasaaren Kotiseutuyhdistys – pyrkii toiminnassaan kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen sekä kotiseututietouden  lisäämiseen, kotiseutuhengen yllä pitämiseen ja kotiseudun kulttuurien vaalimiseen. Seura on ehtinyt jo 60  vuoden ikään, mutta se koettaa pysyä ajan riennossa mukana järjestämällä näyttelyjä ja tapahtumia.

Seura upea valokuvakokoelma ja muuta seuraan liittyvää löytyy osoitteesta www.viitasaari.1g.fi

 

Viitaseudun opisto

Viitaseudun opisto tarjoaa monipuolisia koulutuspalveluja Viitasaaren ja Pihtiputaan kuntien asukkaille.

http://www.wiitaunioni.fi/fi/palvelut_asukkaille/opetus_ja_koulutus/viitaseudun_opisto/?id=156

 

Ylä-Keiteleen Koukku

*Kerhoja, retkiä ja kilpailuja nuorille
*Monipuolista ja menestyvää kilpailutoimintaa
*Jäsenyys oikeuttaa viehekalastukseen Pohjois-Keiteleellä

Tervetuloa mukaan vireään toimintaan!

Yhteyshenkilö Niko Korhonen 040 729 2837.