Siirry sivun sisältöosaan
Viitasaaren vaakuna


 
Tekstin koko Tekstin koko: suurenna Tekstin koko: pienennä
 

Päävalikko

Palvelut asukkailleYrittäjäMatkailijaAsumaanHallintoYleistäTapahtumatKysymys - vastauspalstaYhteystiedot

Kylät

Viitasaari käsittää keskustan lisäksi 15 kylää, joilla jokaisella on omat tunnusomaiset piirteensä. Tältä sivulta löytyy perustiedot kylistä sekä linkit niiden kylien omille internet-sivuille, jotka ovat sivunsa päivittäneet.

Palautetta kyläsivuista ja kylien asioista voi lähettää myös Viitasaaren kaupungin kyläyhdyshenkilö Tiina Honkanen.Tervetuloa tutustumaan Viitasaaren kylien uusille sivuille!

 

Uudet ja osa vanhoista kylien sivuista löytyy näistä linkeistä:

Huopana

Kylä sijaitsee Sinisen tien varrella, kuohuvien koskien keskellä. Kylä tunnetaan Juhani Ahon kalaretkistä. Kylällä on hyvät mahdollisuudet kalastukseen, liikkumiseen ja ulkoiluun kesällä ja talvella. Kylällä on oma koulu.

 

Ilmolahti

Ilmolahti sijaitsee Keiteleen rannalla. Sen perinteisiin kuuluu vahvasti muikunpyynti. Lyhyt välimatka Viitasaaren keskustaan on tuonut asukkaita kylälle.  

 

Keihärinkoski

Keihärinkoski sijaitsee Keihärinkoskentien (6544) varrella. Kylä on aktiivinen ja sieltä löytyy mm. erinomaiset koskikalastusmahdollisuudet, kioski ja kalasatama ja näkötorni.

 

Keitelepohja

Keitelepohja sijaitsee Kinnulaan vievän tien varrella, Keitele-järven rannalla. Kylässä koulu, uimaranta sekä hyvät hiihtoladut ja mahdollisuudet ulkoiluun.

 

Kolkku

Kolkun kylä sijaitsee Viitasaaren kunnan koilliskulmassa, rajoittuen pohjoisessa Pihtiputaaseen ja idässä Keiteleeseen. Kylää ympäröivät suuret turvealueet ja oma järvi, Kolkkujärvi.

Siirry kolkku.info -sivuille 

Kotvala-Valkeisjärvi

Kylä sijaitsee Viitasaarentien (775) varrella. Hyvät riistamaat ja kalastusvedet tarjoavat ulkoilijoille ja erämiehille elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Kyläyhdistyksen toiminta on vireää.

 

Kumpumäki

Viitasaaren koillisosassa sijaitseva Kumpumäki on maastoltaan monipuolista ja vaihtelevaa. Heinäsuvannon lintujärvi ja suoalueet ovat ainutlaatuisia paikkoja lintubongareille. Kärnänkoskelta voi kalastuksen lisäksi tutustua sähkölaitosmuseoon.

Siirry Kumpumäen sivuille (Viisaankivi)

 

Kymönkoski

Kymönkoski on tunnettu kalastuspaikka. Palveluja löytyy mm. koulu, kauppa ja nuorisoseurantalo. Kylällä sijaitseva Karoliinan portaat on yksi upeimmista Viitasaaren luontonähtävyyksistä. Talvisin Kymönkoskelle pääsee jäätietä pitkin

Siirry Kymönkosken sivuille

Löytänä

Löytänä sijaitsee nelostien (E4) varrella, Pihtiputaan rajalla. Tapahtumat ja retket tuovat kylälle elämää ympäri vuoden. Myös Kyläseuran talon toiminta on aktiivista.

 

 

Mäntylä

Siirry Mäntylän sivuille

Niinilahti

Niinilahden kylä sijaitsee kaupungin eteläpuolella nelostien varrella, Keiteleen rannalla. Mahtavien järvimaisemien ohella kylältä löytyvät hyvät ulkoilu- ja kalastuspaikat. Kylällä on koulu, grillikioski ja sinne on hyvät kulkuyhteydet.

Siirry Niinilahden sivuille

Pasala-Viitakangas

Pasala ja Viitakangas sijaitsevat Viitasaaren itäpuolella, valtatien 77 varrella. Pasalan maaseutumaisemat ovat  ainutlaatuisia kulttuuriperinnemaisemia. Kolimajärvi on hyvä virkistys- ja kalastusvesi. Pasalan kauppa palvelee asukkaita, kesäasukkaita ja muita lomailijoita.

 

Soliskylä

Soliskylä sijaitsee Sinisen tien varrella, Keiteleen rannalla. Matka kaupungin keskustaan on lyhyt. Kylän vanhan koulun alueelta löytyy mm. uimaranta, venepaikat ja muita vapaa-ajan viettomahdollisuuksia.

 

Suovanlahti-Haarala

Kylät sijaitsevat Viitasaaren itäpuolella, Vesannon rajalla. Kylällä harjoitetaan maataloutta, mutta erityisesti Suovanlahti on tunnettu kulttuuritarjonnastaan. Kylällä on mm. maamiesseurantalo, myllytupa, vanha mylly ja kesäisin toimiva kyläkauppa.

Siirry Suovanlahden sivuille

Vuorilahti

Vuorilahden kylä sijaitsee Siniseltä tieltä poikkeavan Vuorilahden tien varrella, kauniin ja kalaisan Vuosjärven rannalla. Kylätoiminta on vilkasta; vuoden aikana järjestetään monenlaista toimintaa kaikenikäisille.

 

Väkiluvut aluettain

Taajama-alue 2010 (pdf-kartta)

Haja-asutusalue 2010 (pdf-kartta)

Taajama-alue 2011 (pdf-kartta)

Haja-asutusalue 2011 (pdf-kartta)

Muuta väestötietoa

 

Keski-Suomen Kylät

Keski-Suomen Kylät ry edistää ja kehittää kylätoimintaa yhteistyössä kylä- ja asukasyhdistysten kanssa. Keski-Suomen Kylät ry:n sivuilta löytyy lisätietoa sekä ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia.

www.keskisuomenkylat.fi