Matkailupalvelut ja vapaa-aika

Keihärinkoski on valtakunnallisesti tunnettu kalastuskoski. Keihärinkosken kalastus- ja vieheluvista voi tiedustella Siro Hämäläiseltä, puh. (014) 539 172. Kosken rannalla toimii kesäaikaan Koskikioski. Kylällä on paljon yksityisten omistuksessa olevia vuokrattavia kesämökkejä, joihin voi tutustua mm. Saarijärven ja Viitasaaren seudun matkailuportaalissa osoitteessa www.luonnonvoimaa.net.

Luotolansaaren keskellä sijaitsevasta Täivuoren näkötornista voit ihailla Suomen luontoa parhaimmillaan. Tornin vieressä on liikuntarajoitteisia varten rakennettu näköalakoroke. Alueella on myös noin yhden kilometrin mittainen merkitty luontopolku. Alueella on WC sekä asianmukaiset opasteet.

Vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksiin kylältä löytyy kalaisat Keitele- ja Muuruejärvi. Kalastusluvat myy Urheilu-visa Viitasaari. Kylällä on myös marjaisat metsämaat. Kylän keskustassa on uimaranta ja Koskikioskin luona on mahdollista pelata rantalentopalloa. Talvisaikaan kylätalolla voi pelata sisäliikuntapelejä ja käyttää punttisalia. Sen lisäksi rakennuksen läheisyydessä on jääkiekkokaukalo. Kylällä on myös hyvin toimiva latuverkosto, jonka ylläpidosta vastaa kyläyhdistys yhdessä Viitasaaren kaupungin kanssa.