Sähköinen asiointi

 

Julkishallinnossa käsiteltäviä asioita on mahdollista saada vireille tai käsiteltäväksi myös sähköpostin välityksellä (Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa 13/2003).

Kirjaamo

Kaupungin viralliseen sähköpostiosoitteeseen saapunut sähköposti otetaan vastaan keskushallinnossa, josta asiat siirretään käsittelyyn tai valmisteluun asiaa hoitavalle viranhaltijalle tai toimielimen esittelijälle. Kaupungin virallinen sähköpostiosoite on .

Laskutus

Viitasaaren kaupungin verkkolaskuosoite on:

OVT-tunnus: 003702085730
Y-tunnus 0208573 - 0
Operaattoritunnus: 003703575029

Lasku tulee osoittaa: Viitasaaren kaupunki, PL 36, 44801 Pihtipudas

 

Ota Suomi.fi - viestit käyttöön

 

Suomi.fi-viestit on tietoturvallinen tapa viestiä viranomaisten ja muiden palvelua käyttävien organisaatioiden kanssa. Organisaatiot voivat lähettää sinulle päätöstietoja ja muita dokumentteja. Osalle organisaatioista voit myös itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja. Suomi.fi-verkkopalvelun lisäksi Suomi.fi-viestejä on mahdollista käyttää myös Suomi.fi-mobiilisovelluksella, joka julkaistaan vuoden 2018 alkupuolella.

Viestit-palvelun käyttöönottaminen

Toimi näin:

1. Tunnistaudu Suomi.fi-verkkopalveluun (www.suomi.fi) pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

2. Siirry valikosta kohtaan ”Viestit”.

3. Valitse "Suostun vastaanottamaan kaikki viestit ja todisteelliset tiedoksiannot sähköisesti". Tällä valinnalla annat yleisen suostumuksen siihen, että Suomi.fi-viestejä käyttävät julkisen hallinnon organisaatiot saavat toimittaa sinulle viestejä, tiedoksiantoja ja päätösasiakirjoja sähköisesti Suomi.fi-viesteihin. Tällöin viestejä ei toimiteta postitse.

4. Anna sähköpostiosoite, johon haluat ilmoitukset saapuneista viesteistä. Voit myös myöhemmin muuttaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitetta.

 

Viranomaisviestien vastaanottaminen ja lähettäminen Kansalaisen asiointitilin kautta päättyi 14.12.2017. Aiemmin vastaanottamasi viestit säilyvät Kansalaisen asiointitilillä 30.6.2018 saakka. Voit käydä lukemassa Kansalaisen asiointitilillä aiemmin vastaanottamasi viranomaisviestit 15.12.2017 - 30.6.2018 välisen ajan.

Asiointitilille ei saavu enää uusia viestejä 14.12.2017 jälkeen eikä sinne aiemmin saapuneisiin viesteihin voi enää vastata. Kaikki uudet viestit saapuvat sinulle valintasi mukaan joko sähköisesti Suomi.fi-verkkopalvelun Viestit-osioon tai kirjepostina.

Asiointitili poistuu kokonaan käytöstä 30.6.2018. Ota tarvittaessa viestit ja liitteet itsellesi talteen ennen palvelun päättymistä.

Asiointitilin käyttöehdot: https://asiointitili.suomi.fi/Home/Terms (päivitetty 20.11.2017)

Suomi.fistä ja sen osana toimivasta uudesta Viestit-palvelusta vastaa Väestörekisterikeskus.

 

Alkuvaiheessa Suomi.fi- viestit palveluun saa viestejä useilta kunnilta ja mm. Maanmittauslaitokselta. Jatkossa voit saada yhä usemman viranomaisen lähettämän postin sähköisesti Suomi.fi-viesteihin kun entistä useammat viranomaiset ottavat palvelun käyttöönsä.