Viitasaaren lukio

Viitasaaren lukio on yli 100-vuotias tasokas yleislukio, joka toimii Suomen parhaalla koulukampuksella. Samalla tontilla ovat lukio, urheiluhalli Viitasaari-Areena, uimahalli, kirjasto, nuorisotalo, elokuvateatteri ja urheilukenttä sekä aivan vieressä ympärivuotiseen käyttöön Hurrikaanihalli. Uusina erikoislinjoina aloittavat syksyllä 2015 musiikkilinja, joka tarjoaa opiskelijoilleen mm. maksuttoman musiikkiopistopaikan sekä kamppailu-urheilulinja, jossa erikoistutaan brasilialaiseen jujutsuun ja lukkopainiin. Näiden lisäksi lukiossa on tarjolla vahva mediapainotus.

 

Opiskelu lukiossa

Lukiossa noudatetaan 6-jaksojärjestelmää: 5 viikon opiskelujakso, jonka jälkeen koeviikko. Koeviikolla on oma työjärjestyksensä, jolloin koeaineiden pohjatunteja lukuun ottamatta muuta opetusta ei järjestetä. Näin voidaan valmistautua tehokkaasti kokeisiin. Opetus ja kouluateriat ovat ilmaisia. Oppikirjat ja koulutarvikkeet oppilas kustantaa itse. Koulukuljetuksesta oppilas maksaa lakisääteisen omavastuuosuuden. Matka- ja opintotukiasiat hoidetaan koulun kanslian ja paikallisen Kelan toimiston yhteistyönä. Aikuisten lukiokoulutus järjestetään mahdollisimman yksilöllisesti räätälöitynä. Aikuisopiskelija voi suorittaa opintonsa normaalin koulunkäynnin tavoin päiväopiskeluna, osittain itsenäisenä monimuoto-opiskeluna tai kokonaan etäopiskeluna.

Opiskelun monet mahdollisuudet

Viitasaaren lukiossa on ollut jo kauan vahva painotus yleisopintojen lisäksi media-ja viestintäaineisiin. Syksyllä 2015 aloittavat uusina musiikki ja kamppailu-urheilulinja.

Kamppailu-urheilulinja - ensimmäisenä Suomessa

Päävalmentajana toimii kamppailulajien moniosaaja, jyväskyläläinen Janne Maunonen. Hänen parinaan valmentaa Viitasaaren lukion liikunnan lehtori Harri Helle. Yhteistyötä tehdään myös Viitasaari Boxing Clubin kanssa.


Janne Mannonen, Harri Helle ja Matti Vehkala - kolmikko kamppailu-urheilulinjan takana.

Opetus sisältää päivä- ja iltaharjoituksia. Harjoittelu sisältää
- lajitekniikkaa,
- voima- ja kuntoharjoitteita,
- testauksia ja
- osallistumista lajien kilpailuihin

Voit suorittaa kamppailu-urheiluopintoja 6-8 kurssia vuodessa osana lukion oppimäärää. Viikoittaisista valmennustunneista kuusi sijoittuu koulupäivään. Lisäksi kolmena iltana viikossa voit halutessasi osallistua Viitasaari Boxing Clubin järjestämiin iltaharjoituksiin.

Musiikkilinja

Viitasaaren lukio tarjoaa erilaisen musiikkilinjavaihtoehdon. Opiskelussa voit keskittyä oman mielenkiintosi ja lähtötasosi mukaan sävellykseen, sanoitukseen tai sovitukseen. Musiikkilinjalla pääset toteuttamaan ideasi painokelpoisiksi nuoteiksi ja jopa äänitteeksi saakka. Musiikkilinja tarjoaa eri musiikkigenreihin pureutuvia sävellyskursseja, sovitus-, nuotinnus- ja sekvensseriohjelmaopetusta sekä yhteissoittoa, joka huipentuu studiossa tehtyihin tallenteisiin, miksaukseen ja mahdolliseen jakeluun saakka.

Opiskelu tapahtuu tiiviissä yhteistyössä musiikkiopiston kanssa ja tarjoaa opiskelijoille maksuttoman musiikkiopistopaikan.

Kieliohjelma

Pitkänä vieraana kielenä (A1-kieli, alkanut pk 3.luokalla) on englanti. Ruotsista (B1-kieli, alkanut pk 7.luokalla) suoritetaan keskipitkä oppimäärä, joka mahdollistaa kuitenkin A-tason yo-kokeen suorittamisen, mikäli oppilas haluaa. Saksan kielestä on mahdollista valita lyhyt (B2-kieli, alkanut 8.luokalla tai B3-oppimäärä, joka aloitetaan lukiossa) oppimäärä. 

Vapaa-ajan palvelut lukiolaisille

Viitasaaren kaupunki tarjoaa lukio-opiskelijoilleen monipuoliset vapaa-ajan palvelut. Kesä- ja talviliikuntamahdollisuudet ovat kattavat: ohjattua sisäliikuntaa tanssista ja joogasta alkaen joukkuepeleihin, kuntosali, uimahalli, Hurrikaanihalli palloilulajeihin, urheilukenttä ja Savivuoren ulkoilualue monine mahdollisuuksineen. Kansalaisopisto, musiikkiopisto, teatteri, elokuvat, videopaja sekä erinomainen kirjasto tarjoavat niin tietoa kuin virkistystäkin opiskelijan vapaa-aikaan.

Lukio

Ajankohtaista

Lukion työ- ja loma-ajat 

 

Hakulomake (ulkopaikkakuntalaisille)

Yhteystiedot

Viitasaaren lukio
Koulukuja 2
PL 70
44501 Viitasaari
Kanslia, Päivi Koivisto
044 733 5679 

lukio(at)viitasaari.fi

Lukion omat www-sivut

Apulaisrehtori
Marjaana Juntunen
044 733 5678
marjaana.juntunen(at)viitasaari.fi 

Aluelukion rehtori
Pentti Räisänen
044 459 6873
pentti.raisanen(at)pihtipudas.fi