Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on lasten hoitoa hoitajan omassa kodissa tai muissa kodinomaisissa olosuhteissa. Se on pienessä lapsiryhmässä tapahtuvaa päivähoitoa. Perhepäivähoito on joustava hoitomuoto, jolla pystytään vastaamaan perheitten erilaisiin hoitotarpeisiin. Hoitopaikkaa järjestettäessä otetaan huomioon lasten mahdolliset erityistarpeet.

Perhepäivähoidossa lapsi saa perushoidon ja kasvatuksen lisäksi mahdollisuuden osallistua toisten lasten kanssa taitoja ja itsetuntoa kehittävään toimintaan ja leikkiin turvallisen aikuisen ohjauksessa.

Hoitajan kodissa tapahtuva perhepäivähoito

Tavallisimmin perhepäivähoitoa järjestetään hoitajan kodissa. Hoitajalla voi olla yhtä aikaa hoidossa enintään neljä alle esikouluikäistä lasta. Viitasaarella ja Pihtiputaalla hoitajan kodissa tapahtuvaa perhepäivähoitoa on keskustan alueella ja joillakin kylillä.

Ryhmäperhepäivähoito

Ryhmäperhepäivähoidossa 2-3 perhepäivähoitajaa hoitaa yhdessä 8 - 12 lasta.

Viitasaaren ryhmäperhepäiväkodit ovat Miekkarinteen päivähoitokeskuksessa vuorohoitoyksikkö Sinilintu p. 050 3157 267 sekä kaupungintalolla PikkuPuhuri p. 044 7091 844. Lisäksi Kymönkosken kylällä toimii Kymönkosken ryhmäperhepäivähoito, Hanhiniementie 15, 44640 Kymönkoski, puh. 050 3108 025.

Pihtiputaan ryhmäperhepäiväkodit ovat keskustan alueella Tenavatupa ja Muksula, johon on keskitetty vuorohoitoa tarvitsevia lapsia, sekä Muurasjärven kylällä Vekaralinna.

Kolmiperhepäivähoito ja lasten kotona tapahtuva hoito

Joissakin tilanteissa päivähoito voidaan järjestää ns. kolmiperhepäivähoitona, jossa useamman perheen lapset, vähintään neljä lasta, yhdistetään ryhmäksi. Hoito tapahtuu sopimuksen mukaan yhden tai useamman hoidossa oleva lapsen omassa kodissa.

Jos samasta perheestä vähintään 3-4 alle kouluikäistä lasta tarvitsee päivähoitoa ja palvelu ei muuten ole järjestettävissä, voidaan päivähoito järjestää lasten omassa kodissa.

Yhteystiedot

Viitasaari

Varhaiskasvatusjohtaja
Marja Suni
044 459 7326

Pihtipudas

Varhaiskasvatusjohtaja
Eila Pasanen
044 459 6853