Ruokaa asiantuntemuksella

 

Tavoitteenamme on tuottaa laadukkaita palveluita asiakaslähtöisesti. Pyrimme palveluidemme avulla edistämään asiakkaittemme terveyttä, viihtyvyyttä ja tyytyväisyyttä. Eri organisaatioiden hyvän yhteistyön avulla asiakasta pystytään palvelemaan kokonaisvaltaisesti. Ruokapalvelut on osa kasvatusta ja hoitoa. Yhteydenpito asiakkaisiin ja yhteistyökumppaneihin on avointa. Meillä huolehditaan hyvästä työilmapiiristä ja henkilökunnan ammattitaidon ylläpitämisestä. Palveluumme voi luottaa. 

Wiitaunionin ruokapalvelut tuottavat palveluita päivittäin 2200 asiakkaalle. Ruokapalveluista pääsevät nauttimaan asiakkaat päiväkodeissa, kouluissa, palvelukeskuksissa, asumispalveluyksiköissä, pitkäaikaishoidon osastoilla, terveyskeskuksessa, henkilöstöruokailussa ja kotiin kuljetettuna. Aterioita vuoden mittaan valmistetaan kuntaa kohden yli 500 000. 

Teknisen lautakunnan alaisena toimivaa ruoka- ja puhtauspalvelut – yksikköä johtaa ruoka- ja puhtauspalvelupäällikkö Sari Wilkman, puhelin: 044-4596748 

Pihtiputaalla toimii kaksi valmistuskeittiötä, toinen Putaanvirran koululla ja toinen Sopukassa. Viitasaarella ruokaa valmistetaan Haapaniemen yhtenäiskoulun keittiöllä ja Sairaalan keittiöllä. 

Yhteystiedot: Putaanvirran koulun keittiö: työnjohtaja Aira Kananen, puh.040-8600734

                       Sopukan keittiö: työnjohtaja Mirja Siekkinen, puh. 040-8600731

                       Haapaniemen yhtenäiskoulu, työnjohtaja Sari Ala-Korpi, puh. 050-3108053

                       Viitasaaren terveyskeskuskeittiö: työnj. Maija-Liisa Paananen, puh. 050 3157293

 Ruokalistasuunnittelussa huomioidaan Valtion ravitsemisneuvottelukunnan eri ikäryhmille antamat ravitsemissuositukset. Ruokalistat suunnitellaan asiakaslähtöisesti kullekin asiakasryhmälle sopivaksi. Ruokatottumukset, paikallinen ruokaperinne, juhlapäivät, tapahtumat ja vuoden ajan sesonkituotteet huomioidaan. Valmistuksessa käytetään terveellisiä raaka-aineita ja ruoanvalmistusmenetelmiä. Toisaalta pieniä annoksia syöville vanhuksille käytämme ruoan energialisänä rasvaa ja kermaa. 

Kerran kuukaudessa toteutetaan lähiruokapäivä, jolloin osa raaka-aineista hankitaan paikallisilta tuottajilta. Lisäksi käytämme lähituotteita aina, kun se on taloudellisesti mahdollista. Kouluruokailussa toteutetaan kerran kuudessa viikossa toiveruokapäivä. 

Keittiötyössä noudatetaan korkean hygieniatason takaavaa omavalvontaohjelmaa. Siitä osoituksena ruokaloissa on nähtävillä hymyilevät Oiva-naamat.


RUOKALISTA