Työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta

 

Työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta

Työkokeilun avulla voi pitkään työttömänä ollut henkilö saada työelämän kokemusta, tavoitteena on pääsy työmarkkinoille. Työkokeilussa voi näyttää työnantajalle omaa osaamistaan ja motivaatiotaan työn tekoon. Kokeilun tavoitteena on selvittää vaihtoehtoja ammatinvalinnalle ja uralle tai tukea paluuta työmarkkinoille tai koulutukseen.

Työkokeilu voidaan järjestää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Sinulta puuttuu ammatillinen koulutus tai suunnittelet jostain syystä alan tai ammatin vaihtoa. Tällöin tavoitteena on selvittää, kiinnostaako ala tai ammatti sinua.
  • Kokeilun avulla voidaan selvittää, olisiko yrittäjyys sinulle sopiva uravaihtoehto.
  • Jos olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta esimerkiksi työttömyyden tai lastenhoidon takia, työkokeilun tavoitteena on selvittää, minkälaista tukea tarvitset päästäksesi takaisin työhön.

    Työkokeiluun pääsy edellyttää, että olet työnhakijana TE-toimistossa, ja että sinulle on tehty työllistymissuunnitelma, jossa kokeiluun osallistumisesta on sovittu.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan avulla rakennetaan väylää kohti avoimia työmarkkinoita tai koulutusta. Kuntouttavan työtoiminnan aikana voidaan selvittää myös mahdollisia terveydentilan asettamia rajoitteita työteolle. Toiminnan tavoitteena on arjenhallinnan ja toimintakyvyn vahvistaminen tai ylläpitäminen, tulevaisuuden suunnittelu ja työllistymismahdollisuuksien parantaminen. Toiminta sijoittuu kunnan eri toimipisteisiin sekä yhdistyksien että järjestöjen tehtäviin.

Kuntouttavaan työtoimintaan pääset, kun olet tehnyt aktivointisuunnitelman TE-toimiston ja kunnan edustajan kanssa.

Lisätietoja näistä palveluista antaa työllisyyspäällikkö Mervi Paananen. 

Yhteystiedot

Viitasaaren kaupungin työllisyysyksikkö
Keskitie 10
44500 Viitasaari
www.viitasaari.fi

Työllisyyspäällikkö
Mervi Paananen
044 4597 578
mervi.paananen[at]viitasaari.fi

Työpajaohjaaja
Tiina Liimatainen
040 6305 376
tiina.liimatainen[at]viitasaari.fi

Viitasaaren Tuunari-paja
Avoinna:
ma-to klo 8.00-15.00
pe klo 8.00-14.00
Keskitie 30
44500 Viitasaari
040 6303 384