Viitasaaren lukio

Viitasaaren lukio on yli 100-vuotias tasokas yleislukio, joka toimii Suomen parhaalla koulukampuksella. Samalla tontilla ovat lukio, urheiluhalli Viitasaari-Areena, uimahalli, kirjasto, nuorisotalo, elokuvateatteri ja urheilukenttä sekä aivan vieressä Hurrikaanihalli.

Lukion kotisivut: https://peda.net/viitasaari/lukio

 

Opiskelu lukiossa

Lukiossa noudatetaan 6-jaksojärjestelmää: 5 viikon opiskelun jälkeen on aina koeviikko. Koeviikolla on oma työjärjestyksensä, jolloin koeaineiden pohjatunteja lukuun ottamatta muuta opetusta ei järjestetä. Näin voidaan valmistautua tehokkaasti kokeisiin. Opetus ja kouluateriat ovat ilmaisia. Oppikirjat ja koulutarvikkeet oppilas kustantaa itse. Koulukuljetuksesta oppilas maksaa lakisääteisen omavastuuosuuden. Matka- ja opintotukiasiat hoidetaan koulun kanslian ja paikallisen Kelan toimiston yhteistyönä. Aikuisten lukiokoulutus järjestetään mahdollisimman yksilöllisesti räätälöitynä. Aikuisopiskelija voi suorittaa opintonsa normaalin koulunkäynnin tavoin päiväopiskeluna, osittain itsenäisenä monimuoto-opiskeluna tai kokonaan etäopiskeluna.

Musiikkilinja

Viitasaaren lukio tarjoaa erilaisen musiikkilinjavaihtoehdon. Opiskelussa voit keskittyä oman mielenkiintosi ja lähtötasosi mukaan sävellykseen, sanoitukseen tai sovitukseen. Musiikkilinjalla pääset toteuttamaan ideasi painokelpoisiksi nuoteiksi ja jopa äänitteeksi saakka. 

Opiskelu tapahtuu tiiviissä yhteistyössä musiikkiopiston kanssa ja tarjoaa opiskelijoille maksuttoman musiikkiopistopaikan.

Musiikkilinjan sivut: http://www.musiikkilinja.com/

Kieliohjelma

Pitkänä vieraana kielenä (A1-kieli, alkanut pk 3. luokalla) on englanti. Ruotsista (B1-kieli, alkanut pk 7.luokalla) suoritetaan keskipitkä oppimäärä, joka mahdollistaa kuitenkin A-tason yo-kokeen suorittamisen, mikäli oppilas haluaa. Saksan kielestä on mahdollista valita lyhyt (B2-kieli, alkanut 8.luokalla tai B3-oppimäärä, joka aloitetaan lukiossa) oppimäärä. 

Vapaa-ajan palvelut lukiolaisille

Viitasaaren kaupunki tarjoaa lukio-opiskelijoilleen monipuoliset vapaa-ajan palvelut. Kesä- ja talviliikuntamahdollisuudet ovat monipuoliset. Tarjolla on  ohjattua sisäliikuntaa tanssista ja joogasta joukkuepeleihin, kuntosali, uimahalli, Hurrikaanihalli palloilulajeihin, urheilukenttä ja Savivuoren ulkoilualue monine mahdollisuuksineen. Kansalaisopisto, musiikkiopisto, teatteri, elokuvat, videopaja sekä erinomainen kirjasto tarjoavat niin tietoa kuin virkistystäkin opiskelijan vapaa-aikaan.

 

Lukio

Ajankohtaista

Lukion työ- ja loma-ajat 

Yhteystiedot

Viitasaaren lukio
Koulukuja 2
PL 70
44501 Viitasaari
Kanslia, Kristiina Kauppinen
044 733 5679 

lukio(at)viitasaari.fi

Apulaisrehtori
Marjaana Juntunen
044 733 5678
marjaana.juntunen(at)viitasaari.fi 

Aluelukion rehtori
Pentti Räisänen
044 459 6873
pentti.raisanen(at)pihtipudas.fi